Att tänka på inför ett köp

Det viktigaste är att du får ett boende som du kommer att trivas i!

På vägen dit är det många frågor som uppstår och som vi kan hjälpa dig att hitta de bästa svaren på.

Tack vare vår kunskap om den lokala marknaden och våra kontakter med kreditgivare, värderingsmän, byggnadsingenjörer och andra fackmän, ser vi till att du som köpare får all den kunskap du kan behöva.

Som köpare har du en långtgående undersökningsplikt. Vårt råd är därför att du noga undersöker det du vill köpa. Om du inte har de kunskaper som krävs, hjälper vi dig att anlita en fackman som genomför en besiktning åt dig. Köper du en bostadsrätt blir du också medlem i en ekonomisk förening och delansvarig för föreningens tillgångar och skulder. Därför är det viktigt att ta del av föreningens ekonomi och framtida planer. Vi hjälper dig att ta fram och utvärdera detta.

När du hittat det du sökt, hjälper vi dig med en personlig boendekostnadskalkyl. Kalkylen är ett instrument som hjälper dig att bedöma om ekonomin tillåter förvärv och den utgör också underlag för bästa finansiering.

När det börjar närma sig avslut, tänk på att det är säljaren och inte mäklaren som avgör vem som blir köpare. Mäklaren är bara den ”neutrala mellanhanden” som med sin kunskap om marknaden skall hjälpa rätt köpare och säljare att finna varandra. Och med sitt övriga kunnande och engagemang hjälpa parterna till en trygg och problemfri affär.

När du och säljaren kommit överens om att ingå avtal, upprättar vi alla de handlingar som är nödvändiga för fastighetsaffären, t.ex. köpekontrakt, köpebrev, likvidavräkning m.m..

Som sagt; Vi vill bli din guide genom hela affären och ta dig tryggt, steg för steg fram till din nya bostad. Och vi skall göra det med sådant engagemang i varje del av vårt uppdrag att du med glädje skall vilja rekommendera oss till dina vänner

« Tillbaka
Åsa:Åsa Stationsväg 3,  439 55 ÅsaTel: 0340-65 55 65
Mölndal:Åldermansgatan 2,  431 34 MölndalTel: 031-299 299 Fax: 031-299 298